Ημερομηνία
24 Φεβρουαρίου 2007 έως 16 Μαρτίου 2007
Συνοπτική Περιγραφή
Μία συλλογή φωτογραφιών από θεατρικές παραστάσεις έργων του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στην Ελλάδα.

Ελάχιστοι δημιουργοί έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν τόσες διαφορετικές ερμηνείες για τη δουλειά τους όσο ο Λόρκα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τις θεατρικές παραστάσεις βασισμένες σε έργα του. Ίσως όμως, το ζωγραφικό του έργο να είναι και το λιγότερο διαδεδομένο. Ο μεγάλος Ισπανός ποιητής διοχέτευε τη δημιουργικότητά του και στα σχέδιά του, στα οποία είναι ευδιάκριτα τα διαχρονικά θέματα που τον απασχόλησαν σε όλη του τη ζωή.

Σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει και να εξετάσει όλες αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις στη θεατρική παραγωγή του Ισπανού δραματουργού, η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδου» φιλοξένησε μία έκθεση φωτογραφιών από ελληνικές παραστάσεις έργων του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με απώτερο στόχο την εξερεύνηση των ετερόκλητων και μοναδικών επιδράσεων που έχει η καλλιτεχνική δημιουργία του Λόρκα μέχρι σήμερα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Instituto Cervantes Atenas, στα πλαίσια της ημερίδας – αφιερώματος στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα της Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδου».

Πηγή άντλησης τεκμηρίων ο Κατάλογος της Εθνικής Πινακοθήκης, 1987, μέσω του Ιδρύματος Φ. Γκ. Λόρκα στη Μαδρίτη