Σας υπενθυμίζουμε ότι η Δανειστική Βιβλιοθήκη λειτουργεί για το κοινό  καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) ,  ώρες 10.00 – 16.00ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ,  ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο 216 900 3740 ή μέσω email στο library@laskaridisfoundation.org 

Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τους βιβλιοθηκονόμους.

Μπορείτε  να αναζητήσετε τα βιβλία που επιθυμείτε να δανειστείτε στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης εδώ.

Τα αναγνωστήρια λειτουργούν καθημερινά 10:00 – 16:00 (Δευτέρα έως και Παρασκευή) κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Η  αίθουσα των Η/Υ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Σας γνωρίζουμε ότι μέλος της Δανειστικής Βιβλιοθήκης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τις συλλογές και τις υπηρεσίες της, ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου κατοικίας, και  έχει πρόσβαση σε αυτήν δωρεάν.

Ακολουθείται μια σύντομη διαδικασία εγγραφής, κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος οφείλει να δώσει τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας και να αποκτήσει την κάρτα μέλους, με την οποία του παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης. Η εγγραφή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο χώρο υποδοχής της βιβλιοθήκης.

Η συλλογή της Δανειστικής Βιβλιοθήκης είναι τοποθετημένη στα ράφια θεματικά και καλύπτει -κατά το δυνατόν- όλους τους βασικούς τομείς της γνώσης. Πρόκειται για περίπου 40.000 τίτλους βιβλίων που έχουν περιέλθει στη συλλογή της Βιβλιοθήκης, από δωρεές μελών και φίλων και από αγορές.

Τα μέλη μπορούν να δανείζονται μέχρι 3 βιβλία τη φορά και να τα έχουν στην κατοχή τους για 15 ημέρες. Υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης της προθεσμίας δανεισμού για άλλες 15 ημέρες, εφόσον τα βιβλία δεν έχουν ζητηθεί από άλλο μέλος. Μπορεί ακόμα να γίνει κράτηση σε βιβλίο που είναι χρεωμένο και το μέλος που έκανε την κράτηση να ειδοποιηθεί τηλεφωνικά ή μέσω email από τους βιβλιοθηκονόμους.

Σας ενημερώνουμε ότι  η υπηρεσία ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, διακόπτει τη λειτουργία της για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλα τα Μέλη  που  είναι κάτοικοι  του Δήμου Πειραιά, Νέου Φαλήρου και των όμορων Δήμων. Συγκεκριμένα των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας,  Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Μοσχάτου.