Ημερομηνία
1 Μαΐου 2013 – 30 Σεπτεμβρίου 2013
Συνοπτική Περιγραφή
Μια μοναδική έκθεση της συλλογής των προσωπικών αντικειμένων και αυτόγραφων επιστολών του Ναυάρχου Λόρδου Horatio Nelson.

Το Apollonion Resort & Spa σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» παρουσίασαν εκθέματα της παγκοσμίου φήμης συλλογής του Ιδρύματος με τεκμήρια από τη ζωή του Άγγλου ήρωα, Ναυάρχου Λόρδου Horatio Nelson.

Η έκθεση περιέλαβε ιδιόγραφες επιστολές του Λόρδου Ναυάρχου Nelson, εφημερίδες της εποχής οι οποίες αναφέρονται στις νίκες του, προσωπικά του αντικείμενα, βιβλία με θέμα τον Μεγάλο Ναύαρχο και τους Ναπολεόντειους  Πολέμους και συλλογή αξιόλογων πινάκων στους οποίους απεικονίζεται ο ίδιος ο Nelson, κάποιες από τις ναυμαχίες του, καθώς και ο θάνατός του.
Μέρος της έκθεσης επίσης αποτέλεσαν η Διακήρυξη του Ναυάρχου Nelson προς τους κατοίκους των Ιονίων Νήσων το 1798, η Ναυαρχίδα του,  HMS VICTORY, αυθεντικά μοντέλα πολεμικών πλοίων από κόκαλο ή ελεφαντόδοντο, κατασκευασμένα από Γάλλους αιχμαλώτους των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Στα προσωπικά αντικείμενα του Ναυάρχου περιλήφθηκαν ασημικά από τα σερβίτσια του, μία από τις προσωπικές του σφραγίδες, τούφα από τα μαλλιά του, ένα συνδυαστικό σκεύος σερβιρίσματος (μαχαίρι – πιρούνι) που χρησιμοποιούσε ο ίδιος μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού και ένα κομμάτι από τη σημαία της ναυαρχίδας HMS Victory σε κορνίζα.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο κτήριο της Πινακοθήκης Τέχνης του Apollonion Resort & Spa στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.

Στους χώρους της Πινακοθήκης του ξενοδοχείου λειτουργούσε παράλληλα έκθεση με έργα Ελλήνων Ιμπρεσιονιστών, καθώς και σύγχρονων Ελλήνων Καλλιτεχνών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Βασίλειος Χατζής, Ουμβέρτος Αργυρός , Σπύρος Βικάτος,  Λουκάς Γεραλής , Γιώργος Σικελιώτης, Βάσος Γερμενής, Ντιάνα Αντωνακάτου,  Έκτωρ Δούκας, Περικλής Βυζάντιος , Δημ. Μυταράς, Αλέκος Φασιανός, Κυριάκος Καντζουράκης, Δημ. Γέρος, Δημοσθένης  Κοκκινίδης, Γιώργος Σταθόπουλος, Βασίλης Σπεράντζας, Μιχ. Γεωργάς, Πιεράκος Άλκης, Πάρις Πρέκας κ.ά.

Διάρκεια Έκθεσης: 01/05/2013 – 30/09/2013

Πινακοθήκη Τέχνης εντός του Apollonion Resort & Spa Hotel
Ξι, Ληξούρι Κεφαλλονιάς,  τηλ. 26710 94400