Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Δανειστικής Βιβλιοθήκης για τον Δεκέμβριο!

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας  Φρόσως Φωτεινάκη με τίτλο «Να σε κάνω μια αγκαλιά;». Μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιχνίδια και τις διάφορες ασκήσεις η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για το δικαίωμά τους να προστατεύουν τη ψυχή και τον εαυτό τους και να μάθουν να διακρίνουν το «καλό» και το «κακό» μυστικό, την «καλή» και «κακή» αγκαλιά.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022, 19 μαθήτριες της Γ ΄Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής της ειδικότητας  β. Βρεφονηπιοκόμων συνοδευόμενες από 2 εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζω με πινέλο και ψυχή: ταξίδι στα συναισθήματα: Βιωματικό εργαστήρι ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας (Resilience) για παιδιά», με εισηγήτρια την παιδοψυχολόγο Αρετή Δόνου.

Σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και με πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας στις 12 Δεκεμβρίου 2022. Μελομακάρονα, αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, Αι Βασίλης, Χιονάνθρωπος και πολλή μουσική!

Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2022  με προσκεκλημένους συγγραφείς τη Μαρία Μανωλέλη και Ευγενία Μπογιάνου, με θέμα: «Γυναίκες συγγραφείς – γυναίκες ηρωίδες» και συντονίστρια την κ. Μαρία Παπαγεωργίου.

Το πρόγραμμα ΜΙΚΡΟΞΥΠΝΗΜΑΤΑ για τους πιο μικρούς της παρέας πραγματοποιήθηκε από τη συγγραφέα και αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου σε ομάδα παιδιών με τους γονείς τους.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται και τη νέα χρονιά.

(Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας)

(από το πρόγραμμα “Βιβλία και Αναγνώστες”)