Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συμμετέχει στη διεθνή φοιτητική πρωτοβουλία AIESEC.

Η AIESEC είναι το μεγαλύτερο δίκτυο που διοικείται και αποτελείται αποκλειστικά από άτομα ηλικίας 18-30 ετών με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων στους νέους μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές. Οι ανταλλαγές αυτές είναι είτε εθελοντικού χαρακτήρα είτε πρακτικής άσκησης και στοχεύουν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Από το 2015, η AIESEC συνεργάζεται με τον ΟΗΕ με σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η AIESEC Ελλάδος έχει φυσική παρουσία σε πάνω από 7 Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και συνεχώς επεκτείνεται.

Με την αναστολή των αυστηρών περιορισμών μετακίνησης λόγω COVID-19, το Ίδρυμα υποδέχθηκε τρεις φοιτητές για πρακτική εξάσκηση επι έξι εβδομάδες.

Ο Adrian Butucanu και ο Laurentiulonut Mirica από τη Ρουμανία και η Ilaria Sabba από την Ιταλία ανέλαβαν έργο σχετικό με την προετοιμασία και υλοποίηση σειράς ομιλίων για τη σύγχρονη Κίνα στο Ίδρυμα το ερχόμενο φθινόπωρο. Η σειρά των ομιλιών αυτών που θα δοθούν από πανεπιστημιακούς καθηγητές της Ελλάδας και του εξωτερικού εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Κινεζικών Μελετών του Ιδρύματος.