Το «Strings in Motion», εκπαιδευτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων ταλαντούχων μουσικών μεταξύ Αυστρίας – Βαυαρίας – Βόρειας Ιταλίας και Ελλάδας, τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποίησε ένα πολυήμερο σεμινάριο και εργαστήρια μουσικής δωματίου υπό τη διδασκαλία του Χρήστου Κανέττη με περιοδεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με αφορμή το διαγωνισμό για απονομή της Υποτροφίας Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ, στις αρχές Οκτωβρίου και μετά την ολοκλήρωση αυτού, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί το «Strings in Motion» σε ένα τριήμερο εντατικό εργαστήριο μουσικής δωματίου εγχόρδων με πυρήνα νέους μουσικούς που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα του Ιουλίου. Το τριήμερο αυτό εργαστήριο θα είναι μία πλατφόρμα καλλιτεχνικής συνάντησης και εποικοδομητικής συναναστροφής ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών με συνομηλίκους ομότεχνους τους από την κεντρική Ευρώπη.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η αλληλεπίδραση νέων μουσικών από την Ελλάδα και την Κεντρική Ευρώπη, συνεχίζοντας το όραμα της εκλιπούσας παιδαγωγού και βιολονίστριας Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ.

Το εργαστήριο θα είναι ανοικτό για παρακολούθηση στις 6 και 7 Οκτωβρίου. Για λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Ιδρύματος στο info@laskaridisfoundation.org ή στο τηλέφωνο  216-9003720 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00-17.00).

Η δράση θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, με συναυλία του εργαστηρίου, ερμηνεύοντας γνωστά ορχηστικά έργα Mozart, Δραγατάκη, Haydn, Schubert και Σκαλκώτα. Τη συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία της και η ΑΕ κυρία Hermine Poppeller, Πρέσβυς της Αυστρίας στην Ελλάδα, η οποία έχει θέσει την όλη δράση υπό την αιγίδα της.

Για να παρακολουθήσετε τη συναυλία, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/xJt7YFCb5qZsehFw6.

Ο σολίστ, μουσικός μουσικής δωματίου και παιδαγωγός, Χρήστος Κανέττης σαν παιδί μαθήτευσε στην τάξη της Ισμήνης Χρυσοχόου- Κάρτερ. Σολίστ, παιδαγωγός αλλά και εξειδικευμένος στη Μουσική Δωματίου, ο Χρήστος Κανέττης, σήμερα διδάσκει βιολί, βιόλα και μουσική δωματίου στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ καθώς και στην Κρατική Μουσική Σχολή στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε σολιστικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης της Αυστρίας.
Το 1984, αποφοίτησε ως μεταπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή Μουσικής Juilliard της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε με την Dorothy DeLay, τον Felix Galimir και μέλη του Κουαρτέτου Εγχόρδων Juilliard.
Η καλλιτεχνική του εξέλιξη επηρεάστηκε επίσης σημαντικά από φημισμένους μουσικούς, σαν τους Sandor Vegh, Ferenc Rados, Josef Gingold and Itzak Perlman.
Βραβευθείς σε εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς, ο Χρήστος Κανέττης έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Recital Hall της Νέας Υόρκης και έχει εμφανιστεί εκτενώς σε όλη την Ευρώπη, τις Η.Π.Α., τη Νότια Αμερική και τον Καναδά σε ρεσιτάλ, ως σολίστ με ορχήστρα και μουσικός δωματίου με γνωστούς συνεργάτες όπως οι Michael Webster, André Watts, Alfons Kontarsky, Rolf Plagge, Emil Rovner και Enrico Bronzi.