Η ζωή με ένα άτομο με αυτισμό δεν είναι εύκολη. Όταν όμως η αποδοχή υπερισχύει, η ζωή όλων μας μπορεί να γίνει καλύτερη.
Το “Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη” και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό Πειραιά, σας προσκαλούν στην προβολή της μικρού μήκους ταινίας “Η ρουτίνα“.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στις 18:30, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών της ταινίας με το κοινό.
Είσοδος ελεύθερη.

Περίληψη της Ταινίας

Η συμβίωση με τον Βαγγέλη, δεν είναι εύκολη. Η οικογένεια του προσπαθεί να μην διαταράξει την καθημερινότητά του, ώστε να τηρείται το πρόγραμμά του και να μην αλλάζει η ρουτίνα του. Από την άλλη πλευρά, οι έντονοι ρυθμοί της ζωής του Γιάννη δεν του αφήνουν περιθώρια για κατανόηση και ενσυναίσθηση. Ένα ξαφνικό γεγονός θα είναι ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει τους δυο ήρωές μας σε μια ταινία μικρού μήκους, που μας υπενθυμίζει πως όταν η αποδοχή υπερισχύει, η ζωή μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη.

Συντελεστές

Παίζουν: Φωτεινή Ντεμίρη, Τάκης Παπαματθαίου, Ιάσονας Παπαματθαίου, Μαρία Τσάκωνα, Γιάννης Γρανίδης, Κωνσταντίνος Σκύλος, Κατερίνα Βούρτση

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Άντζους

Σενάριο / Παραγωγός: Καλλιόπη Βίλλυ Κωτούλα

Δ. Φωτογραφίας / Μοντάζ: Νικόλαος Κακωνάς

Sound design: Ανδρέας Ντρούλιας

 

Η ταινία έχει αποσπάσει το βραβείο Καλύτερης Ιστορίας, στο Φεστιβάλ «Short of the Month February 2015» (India), το Award for disabilities στη Ρώμη στο Asfilm Festival και το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο 5ο Ψηφιακό Φεστιβάλ Αθήνας (Φωτεινή Ντεμίρη).