Ημερομηνία
20 – 23 Φεβρουαρίου 2012, ώρες 16.00 – 20.00
Συνοπτική Περιγραφή
Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στο χώρο τής Παιδείας, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να παίξει ο δάσκαλος – καθηγητής στην αναβάθμιση του Νέου Σχολείου, διοργανώνει σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στο χώρο τής Παιδείας, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να παίξει ο δάσκαλος – καθηγητής στην αναβάθμιση του Νέου Σχολείου, διοργάνωσε σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρώτο σεμινάριο αφορούσε αποκλειστικά Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και είχε θέμα: «Η  Έκφραση-Έκθεση στο Λύκειο». Χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη έχει θέμα: «Αναλυτικό Πρόγραμμα και Σχολικό Εγχειρίδιο» και διεξήχθη τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012. Μίλησαν η κ. Ειρήνη Σκούρα, Σχολική Σύμβουλος, ο κ. Γεώργιος Ι. Σπανός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Αθανάσιος Μιχάλης, Λέκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησε την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012, η δεύτερη ενότητα με θέμα: « Η Νεοελληνική  Γλώσσα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις». Η εναρκτήρια ομιλία διεξήχθη από τον Επίκουρο Καθηγητή Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Κωνσταντίνο Αγγελάκο και στη συνέχεια μίλησαν η κ. Ειρήνη Σκούρα και ο κ. Γεώργιος Ι. Σπανός. Το σεμινάριο της ημέρας θα ολοκληρωθεί με εργαστήριο, συζητήσεις και εφαρμογές.

Το δεύτερο σεμινάριο αφορούσε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διεξήχθη την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 με θέμα: «Συστημικές – ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις του εκπαιδευτικού έργου».  Μίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιάννης Μαρμαρινός και ο Συστημικός θεραπευτής, κ. Παναγιώτης Βουγιούκας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο του Ιδρύματος, Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, στον Πειραιά.