Ημερομηνία
16 Φεβρουαρίου 2009, 27 Μαρτίου 2009
Συνοπτική Περιγραφή
Η ακαδημαϊκός – ποιήτρια Κική Δημουλά συναντά μαθητές της Γ΄ Λυκείου
Διαβάζετε όσο μπορείτε. Είναι καλύτερο από την κάθε καλή φιλία, […], δεν είναι καθόλου λίγο ο άνθρωπος σε κάποιες δύσκολες στιγμές του να έχει ως συνομιλητή απέναντί του ένα βιβλίο
– απόσπασμα από την ομιλία της Κικής Δημουλά στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού

Η Κική Δημουλά, μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο της ελληνικής και παγκόσμιας ποίησης, συμμετέχει φέτος στα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» με μία συζήτηση με μαθητές της Γ’ Λυκείου.
Το έργο της Κικής Δημουλά εντάσσεται στη Δεύτερη Μεταπολεμική Γενιά Ελληνικής Ποίησης. Η ποιήτρια ζει στην Αθήνα. Εργάσθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος (1949 – 1974), όπου ανήκε στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Ο Κύκλος», οργάνου του συλλόγου Υπαλλήλων. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το πατρώνυμό της, Κική Χρ. Ράδου, δημοσιεύοντας το 1950 στο περιοδικό Νέα Εστία, ενώ με το ίδιο επώνυμο εκδόθηκε και η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Ποιήματα», το 1952. Τιμήθηκε με το Β’ Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1972 και με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1989, με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Ουράνη το 1997 και με το Αριστείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών το 2001.

Από το 2002, είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.