Τιμώντας τη μνήμη της αντιπροέδρου του Ιδρύματος από την ίδρυσή του το 2007 μέχρι την αδόκητη απώλειά της το 2015, το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» στα πλαίσια των “Βραβείων Ευκράντη” θεσμοθέτησε το βραβείο «Μαριλένα Λασκαρίδη» για την αριστεία στον ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση. Από το 2016 λοιπόν, κάθε χρόνο η επιτροπή του Ιδρύματος  βραβεύει μια προσωπικότητα ή οργάνωση η οποία διακρίθηκε στον τομέα αυτό.

Για το 2021, η επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει τον απόμαχο ναυτικό, κύριο Ιωάννη Μανουσάκη, ο οποίος σε μια δύσκολη συγκυρία, με τις δωρεές του προς το κοινωνικό σύνολο αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο κοινωνικής προσφοράς για τους νέους και όχι μόνο.

Ο Ιωάννης Μανουσάκης είναι ναυτικός. Πέρασε την ενεργή επαγγελματική ζωή του στις θάλασσες. Συνταξιούχος σήμερα, δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όλους με την προσφορά του και την αλληλεγγύη του σε όσους έχουν ανάγκη. Ο συνταξιούχος ναυτικός, που κατοικεί στην Τήλο μοιράζει την περιουσία του σε φιλανθρωπίες. Πρόσφατα αγόρασε ένα εξάρτημα 6.700 ευρώ για να λειτουργήσει ο τομογράφος στο νοσοκομείο της Ρόδου και έδωσε 37.400 ευρώ για την αγορά δυο κλινών ΜΕΘ με όλο τον εξοπλισμό ενώ έχει ήδη δώσει το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου. Η έμπρακτη αλληλεγγύη που επιδεικνύει με τις δωρεές από το υστέρημά του, καθιστά τον κύριο Ιωάννη Μανουσάκη πρότυπο αλτρουισμού και αλληλεγγύης και παράδειγμα ηθικών αξιών για όλους μας σήμερα.

Efkranti
Efkranti
Efkranti
Efkranti
Efkranti
Efkranti