Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», σε συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας με τίτλο «Bullying, μας αφορά όλους», την οποία διοργάνωσε στις 27 Απριλίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καλεί σε συζήτηση-συνάντηση όλους τους εισηγητές της ημερίδας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο κτήριο του Ιδρύματος, Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, στον Πειραιά.

Η ημερίδα της 27ης Απριλίου ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πολύπλευρες εισηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών. Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν οι θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις των φαινομένων βίας και εκφοβισμού, σε συνδυασμό με τα δεδομένα επιστημονικών ερευνών, η οπτική και η αντιμετώπιση τόσο από την πλευρά των επιστημόνων ψυχικής υγείας όσο και των εκπαιδευτικών, αλλά και συγκεκριμένες δράσεις φορέων, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την ενημέρωση, πρόληψη και καταπολέμηση των φαινομένων αυτών.

Τόσο η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μαριλένα Λασκαρίδου όσο και η κ. Κατερίνα Λασκαρίδου, Ειδική Παιδαγωγός, Ψυχολόγος και Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Ψυχικών Υγείας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», τόνισαν ιδιαίτερα την επιτακτική ανάγκη οι δράσεις για την καταπολέμηση του εκφοβισμού και της βίας να συνεχιστούν και να επεκταθούν. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 με σκοπό να συζητηθούν και να αναλυθούν τα πρώτα συμπεράσματα από τις εργασίες της ημερίδας, αλλά και να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα αξιοποιήσει τα συμπεράσματα αυτά και θα προχωρήσει στον προγραμματισμό περαιτέρω δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία.

Τα νέα προγράμματα και οι δράσεις του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» για τον σχολικό εκφοβισμό θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ προσεχώς θα κυκλοφορήσει έκδοση με τα πρακτικά της ημερίδας «Bullying, μας αφορά όλους».