Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2021, διοργανώνει ξεναγήσεις στην Ιστορική του Βιβλιοθήκη.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους της Ιστορικής Βιβλιοθήκης και να δει από κοντά επιλεγμένα παραδείγματα συντηρημένων και ασυντήρητων βιβλίων από τις συλλογές του Ιδρύματος. Επιπλέον, θα ενημερωθεί σχετικά με τους βασικούς παράγοντες φθοράς και τα είδη των φθορών στα βιβλία, τις διαδικασίες συντήρησης και αποκατάστασης αλλά και τον ρόλο του συντηρητή σε μια σύγχρονη βιβλιοθήκη.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ώρες 10:00-16:00, ύστερα από συνεννόηση με την υπεύθυνη του εργαστηρίου συντήρησης, τηλ: 216-9003710 και papacharalampous@laskaridisfoundation.org

Οδηγίες για την είσοδο στον χώρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη:

– Για τους ενηλίκους είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Rapid tests ή PCR tests ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
– Για τους ανήλικους κάτω των 17 ετών απαιτείται η επίδειξη αρνητικού test (PCR/μοριακό 72 ωρών ή Rapid 48 ωρών ή  Self test 24 ωρών με δήλωση υπογεγραμμένη από γονέα ή κηδεμόνα).
– Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται από το προσωπικό του Ιδρύματος, με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.
– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους του Ιδρύματος.