Την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012, τελειόφοιτοι του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης επέλεξαν να επισκεφτούν  το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Πειραιά.

Η ομάδα συνοδευόταν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Ιστορίας του Αστικού χώρου, κ. Λυδία Σαπουνάκη-Δρακάκη. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτιστική Πολιτική», οι φοιτητές ξεναγήθηκαν για πρώτη φορά στους χώρους και στην Ναυτική Συλλογή του Ιδρύματος, η οποία περιλαμβάνει παλαιά και σπάνια βιβλία, των οποίων οι εκδόσεις χρονολογούνται από τον 16ο  έως και τον 19ο αιώνα, σπάνιους χάρτες, περιηγητικούς και χάρτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας, φυσικά θαλάσσια ευρήματα, πίνακες και έργα τέχνης.

Εκτός από το Ναυτικό τμήμα και τις σπάνιες βιβλιοθήκες στις οποίες περιηγήθηκαν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για όλες τις δραστηριότητες του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη». Ενημερώθηκαν για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές και φοιτητές, τις εκδηλώσεις και διαλέξεις του τμήματος ενηλίκων.

Την ομάδα των φοιτητών υποδέχτηκαν ο Υπεύθυνος του Εκθεσιακού Τμήματος των Ναυτικών Συλλογών και η Γραμματεία του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».