Την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013, ο Βρετανός Πρέσβης κ. John Kittmer επισκέφτηκε το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά. Τον Πρέσβη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πάνος Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Μαριλένα Λασκαρίδου και συνεργάτες τους.
Ο κ. Kittmer συνοδευόταν από τον κ. Fabian Seshadri, Desk Officer για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, και την κυρία Άρτεμη Παπακωστούλη, από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας.
 Ο Βρετανός Πρέσβης ξεναγήθηκε από τον κύριο Λασκαρίδη στην ναυτική συλλογή του Ιδρύματος, στην συλλογή του Ναυάρχου Λόρδου Nelson αλλά και στην ιστορική βιβλιοθήκη, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα των συλλογών, μεταξύ των οποίων σπάνια ναυτικά όργανα και όργανα ναυσιπλοΐας, φαρικά αντικείμενα και περιηγητικοί χάρτες, τα παλαιά και σπάνια βιβλία, των οποίων οι εκδόσεις χρονολογούνται από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα, καθώς και το αρχειακό υλικό του Ιδρύματος. Ο κ. Πρέσβης ενημερώθηκε επίσης για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδη» με νέα σημαντικά αποκτήματα, για την υπό διαμόρφωση συγκρότηση της μεγάλης Ιστορικής Βιβλιοθήκης, καθώς και για το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επισκέψεων που σχεδιάζει το Ίδρυμα για την περίοδο 2013-14.