Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ασχολείται συστηματικά με την Ναυτική Ιστορία και την Έρευνα. Στη μακρόχρονη πορεία του έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, δημιουργεί συμπράξεις και έχει στηρίξει έργα άλλων φορέων με στόχο την ανάδειξη της ναυτιλιακής και ναυτικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ναυτική Συλλογή

Η Ναυτική Συλλογή του Ιδρύματος αποτελείται από επιμέρους συλλογές με θεματολογία σχετική με τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Περιλαμβάνει ενότητες με σπάνια ναυτικά όργανα από τον 18ο και 19ο αιώνα, φυσικά θαλάσσια ευρήματα, πίνακες, έργα τέχνης, καθώς και το αρχείο του υδροβιολόγου Δρ. Κωνσταντίνου Λασκαρίδη για την ιχθυολογία, την ωκεανογραφία και όλους τους τομείς της αλιείας.

Σημαντικό τμήμα της Ναυτική Συλλογής αποτελεί η Συλλογή Nelson, η οποία περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, δεκάδες επιστολές και τεκμήρια που συνδέονται με τον Άγγλο Ναύαρχο Horatio Nelson και είναι η μεγαλύτερη συλλογή εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Τμήμα της Ναυτικής Συλλογής εκτίθεται στο κτήριο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης.

Aikaterini Laskaridis Foundation-

Πρωτοβουλίες Ιδρύματος

01
Aποκατάσταση και ανακαίνιση των πετρόκτιστων φάρων στον Πόρο
02
Υποστήριξη των εναλίων ανασκαφών στο ναυάγιο των Αντικυθήρων
03
Υποστήριξη του έργου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων
04
Aikaterini Laskaridis Foundation-Ναυτική Βιβλιοθήκη

Ναυτική Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει Ναυτικό Τμήμα, το οποίο είναι αυτοτελές και εμπλουτίζεται συνεχώς, ώστε σήμερα περιλαμβάνει περισσότερους από 15.000 τίτλους. Σημαντικό τμήμα της ναυτικής βιβλιοθήκης αποτελεί η Βιβλιοθήκη Ναυτικού Δικαίου του βαρόνου Leo Delwaide.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Δικτύου Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ.), στο οποίο συμμετέχουν ειδικές και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες με σημαντικές ναυτιλιακές συλλογές.

Βιβλιοθήκη Ναυτικού
Δικαίου του Καθηγητή Leo Delwaide

Νέα & Ανακοινώσεις

Προβολή όλων