Συμμετέχω /

Συνεργασίες

Έδρες σε Πανεπιστήμια Εξωτερικού

Aikaterini Laskaridis Foundation-Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών 
«Μαριλένα Λασκαρίδη» στο 
Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών 
«Μαριλένα Λασκαρίδη» στο 
Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Μαριλένα Λασκαρίδη» στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ιδρύθηκε από την Ολλανδική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Στο πλαίσιο της στήριξης της λειτουργίας της έδρας, το Ίδρυμα προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες για επισκέπτες ερευνητές, με στόχο την προαγωγή της έρευνας στον τομέα των Νεοελληνικών Σπουδών.

Μάθετε περισσότερα
Aikaterini Laskaridis Foundation-Έδρα Επισκεπτών Καθηγητών «Μαριλένα Λασκαρίδη» στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου

Έδρα Επισκεπτών Καθηγητών «Μαριλένα Λασκαρίδη» στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου

Το 2015 συστάθηκε η Έδρα Επισκεπτών Καθηγητών «Μαριλένα Λασκαρίδη» στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου. Στο πλαίσιο λειτουργίας της, το Ίδρυμα οργανώνει την αποστολή Ελλήνων πανεπιστημιακών καθηγητών στο Tsinghua και την υποδοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του κινεζικού Πανεπιστημίου.

Μάθετε περισσότερα
Aikaterini Laskaridis Foundation-Κέντρο Κινεζικών Μελετών

Κέντρο Κινεζικών Μελετών

Σε συνεργασία με την Κινεζική Ακαδημία 
Κοινωνικών Επιστημών (CASS) Το Κέντρο Κινεζικών Μελετών δημιουργήθηκε το 2019 στο πνεύμα της συνεργασίας και της προώθησης των πολιτιστικών και ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο χωρών, με άξονα τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

Πανεπιστήμια και Φορείς

Εθνικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού Μεγ. Βρετανίας

Μνημόνιο Συνεργασίας έχει υπογράψει το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με το Εθνικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού (NMRN) στο Πόρτσμουθ, με στόχο την από κοινού προώθηση και προβολή της ναυτικής παράδοση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχουν πραγματοποιηθεί ήδη και συνεχίζουν να προγραμματίζονται δράσεις στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο με άξονα τη Ναυτική Έρευνα και Ιστορία.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Πάντειο Πανεπιστήμιο

CERL

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη

Νέα & Ανακοινώσεις

Προβολή όλων

Ανακαλύψτε επίσης

Πρωτοβουλία 1821-2021

Aikaterini Laskaridis Foundation-Πρωτοβουλία 1821-2021
Η Πρωτοβουλία ’21 συγκροτήθηκε με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας κοινωφελών, πολιτιστικών και επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας και της Εθνικής Τράπεζας. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση δράσεων που οργανώθηκαν για τον εορτασμό, η Πρωτοβουλία 21 συνεχίζει τη δραστηριότητά της με έμφαση σε δράσεις στο πεδίο της Κλιματικής Αλλαγής και του Περιβάλλοντος.

BlueCycle

Aikaterini Laskaridis Foundation-BlueCycle
H BlueCycle εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους για την ανακύκλωση και την αναβάθμιση των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων, βασισμένη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Εστιάζοντας κυρίως στην αξιοποίηση του πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού, έχει δημιουργήσει ένα ολιστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης αυτών των απορριμμάτων, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής.