Τρέχοντα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Υποβολή αιτήσεων: 29 Ιανουαρίου - 23 Φεβρουαρίου 2024 (για Πρωτοβάθμια)
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο
Aikaterini Laskaridis Foundation-Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία κάθε χρόνο ανανεώνονται και συμπληρώνονται.

  • Παρέχονται δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Επιβλέπονται από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό
  • Χώροι που καλύπτουν όλες τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα
  • Χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων
  • Δεν δίνεται κανενός είδους διαφημιστικό υλικό

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, τηρείται προτεραιότητα σύμφωνα με την υποβολή αίτησης από το εκάστοτε ενδιαφερόμενο σχολείο. Αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος πριν την έναρξη του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους, στη Δικτυακή Πύλη του Υπουργείου Παιδείας και στους ιστότοπους των  Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Τα προγράμματα στηρίζουν Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εμψυχωτές, Θεατρολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Συγγραφείς κ.ά.

Testimonials

30.000+

Μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν δωρεάν κάθε χρόνο στα προγράμματα του Ιδρύματος

Τομέας Ψυχικής Υγείας Ιδρύματος Λασκαρίδη

Στόχο του Toμέα Ψυχικής Υγείας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη αποτελεί η έρευνα και η επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχικής υγείας μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τον αυτισμό, τον σχολικό εκφοβισμό και την υποστήριξη παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς στην τάξη. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων έχουν αναπτυχθεί διεθνείς συνεργασίες με σημαντικούς φορείς, καθώς και με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Aikaterini Laskaridis Foundation-Πρόγραμμα Knowledge Beyond

Πρόγραμμα Knowledge Beyond

Το πρόγραμμα Knowledge Beyond περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις και ειδικά προγράμματα φιλαναγνωσίας που πραγματοποιούνται εκτός των χώρων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και αποτελεί την πραγματοποίηση του οράματος της Μαριλένας Λασκαρίδη για δωρεάν εκπαίδευση,

… ώστε το βιβλίο, η φιλαναγνωσία και η πρόσβαση στη γνώση να ταξιδέψουν παντού: στο πιο απομακρυσμένο σχολείο, ακόμα και στον ένα μαθητή που φοιτά σε αυτό.

Μάθετε περισσότερα για

Σχολικές 
Βιβλιοθήκες